Breda: 076 - 514 74 44

Chaam: 0161 - 492 508

verzekeringen@ackoijen.nl

Uiteraard neemt AC Koijen alle richtlijnen van het RIVM en overheid in acht.
Er is een minimale bezetting op ons kantoor en medewerkers werken vanuit huis, zodat we onze klanten van dienst blijven.

Energiebesparing via de hypotheek

Wie zijn huis wil verduurzamen en hiervoor onvoldoende eigen geld heeft, kan een lening afsluiten. Geld lenen voor energiebesparende maatregelen kan op de volgende manieren:
– Hypotheek
– Energiebespaarlening
– Groene leningen
– Duurzaamheidslening

Energiebesparing via de hypotheek

Verschillende hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid energiebesparende maatregelen mee te financieren in de hypotheek; huizenkopers die willen verduurzamen, kunnen tot 106% van de woningwaarde lenen.

Vaak kun je de volgende energiebesparende maatregelen meefinancieren in de hypotheek:

  • Warmtepomp
  • Zonnecellen
  • Spouwmuurisolatie
  • Dakisolatie
  • Vloerisolatie
  • HR++ beglazing

De bank zet het extra hypotheekbedrag in een depot en controleert of je het daadwerkelijk besteedt aan energiebesparende maatregelen. Bovendien zal de bank je vragen om aankoopnota’s.

Hogere hypotheek

Koop je een huis en wil je investeren in energiebesparende maatregelen of koop je een huis dat al energiezuinig is, dan kun je bij de meeste geldverstrekkers een hogere hypotheek afsluiten. Dit extra bedrag komt dan bovenop de maximale hypotheek die gebaseerd is op jouw inkomen. De mogelijkheden op een rij:

  • Voor investeringen in energiebesparing die nog moeten plaatsvinden, kun je maximaal € 9.000 extra lenen.
  • Voor een woning met minimaal een energielabel A++ afgegeven voor 1 januari 2015 of een energieprestatiecoefficient (EPC) van maximaal 0,6. Of een geldig energielabel (ten minste A+++) afgegeven na 1 januari 2021 kun je maximaal € 9.000 extra lenen.
  • Gaat het om een nul-op-de-meterwoning? En is daarbij een zogeheten energieprestatiegarantie afgegeven voor minimaal tien jaar? Dan kun je € 25.000 extra lenen. Gaat het om een woning met ECP0 of lager zonder energieprestatiegarantie is het mogelijk om maximaal € 15.000 extra te lenen.

Voor al deze mogelijkheden geldt de eis van een minimaal bruto gezinsinkomen van € 33.000. Het extra geleende bedrag wordt buiten de inkomenstoets gehouden.

Energiebespaarbudget

Weet je nog niet welke energiebesparende maatregelen je wilt nemen, dan kunt u kiezen voor het Energiebespaarbudget. Dit is mogelijk als je een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie sluit. Een aantal geldverstrekkers biedt het Energiebespaarbudget ook aan als de hypotheek zonder Nationale Hypotheek Garantie wordt afgesloten. Je kunt maximaal 6 % van de marktwaarde meefinancieren voor verduurzaming en later uitzoeken wat de beste maatregelen zijn. Nog niet alle geldverstrekkers bieden deze mogelijkheid.

Rentekorting bij duurzaam huis

Sommige hypotheekverstrekkers geven een rentekorting als sprake is van een energiezuinige woning. Ook als het energielabel van je huis omhoog gaat na het nemen van energiebesparende maatregelen, kun je in aanmerking komen voor korting op de rente.

Wilt u bekijken of dit voor u interessant en mogelijk is kunnen we dit voor u berekenen.